22 april 2023
15:00

Nossebro IF

Referat: Jung/Kvänum 10 IF - Nossebro IF

I lördagens hemmapremiär så tog våra herrar herrar en stabil seger över Nossebro IF med 2-1. Resultatmässigt jämnt men sett till spelet så var det en ganska klar seger där andra halvleken dominerades av JK10 och borde kanske vunnit med nåt mål mer.
– Första halvlek var ingen bra fotboll från något av lagen. I andra halvlek kommer vi mer till rätta och tar över matchen helt. Leder med 2-0 och ska sedan döda matchen men istället kommer 2-1 och det blir lite stirrigt utan att Nossebro skapar något farligt. 3 sköna poäng in på kontot, kommenterade Casper i NLT.
Ja första halvleken bjöd inte på nåt större skönspel. De båda lagens ovana vid naturgräs gjorde sig påminnd på Nya IP:s A-plan som var lite vårlikt ojämn. De chanser som skapades stod vårt JK10 för och vi kunde med lite bättre skärpa varit i ledning med nåt mål.
I den andra så var det JK10 som tog tag i taktpinnen ganska omgående. Man satte en klart högre press på Nossebros försvar och det var ett stressat bortalag som ofta tappade boll på egen planhalva.
I den 50:e minuten så tar JK10 ledningen med 1-0 efter ett snyggt anfall. Det är efter ett snabbt anfall där Johan Malmgren serverade överlappande Benjamin Boström en fin boll strax utanför straffområdet till höger som var säker i avslutet.
JK10 fortsatte att styra det mesta av spelet i den andra halvleken och det kunde varit ytterligare mål strax efteråt men skottet gick över ribban.
I den 71 minuten så ökar JK10 på till 2-0 när Johan Malgren nickar in bollen efter situation efter en hörna. Erik Fritz stod för assisten. En rättvis ledning så långt och Nossebro började se lite slitna ut på sina håll. JK10 fortsatte att styra spelet och skapade också ytterligare ett par lägen. Det fanns egentligen inget som talade för att Nossebro skulle kunna hota segern. Man hade så långt inte skapat nånting i chansväg under hela matchen.
Men i den 85:e minuten så dyker chansen upp ur ingenting efter att hemmaförsvaret agerat lite tveksamt. Det blev en tilltrasslad situation och Sebastian Leonhardt Johansson kunde nicka in en studsande boll och reduceringen till 2-1 var vett faktum. Lite onödigt då det ändå kändes som vi hade ganska bra kontroll på matchen.
Nu försökte Nossebro etablera lite tryck på slutet men man orkade egentligen inte fylla på med laget utan det handlade om lite sporadiska försök. Man hade ett halvläge men skottet täcktes bort av en JK10-försvarare. Matchen slutar med en rättvis 2-1 seger för de blåsvarta som kanske borde varit något större.
Sammanfattningsvis så var det kanske ingen topprestation idag. Det handlade mer om en homogen insats av hela laget. Efter riktigt svag första halvlek av båda lagen så var det vårt JK10 som var klart starkare i den andra halvleken.
Vi vet att vi kan prestera betydligt bättre över 90 minuter så det finns en klar potential att höja oss ett snäpp.
Defensivt så är det hur stabilt som helst. Vi släpper inte till mycket bakåt. Det har varit vårt signum under hela försäsongen och det gäller att fortsätta ta det hårda arbetet som krävs.
Närmast väntar Vinninga AIF på Jungavallen på fredag. Då gäller det att höja oss och kan vi komma upp ett snäpp till så blir vi svåra att slå.

Målen: Benjamin Boström (50), Johan Malmgren (71)